Dorte Sehested

Er der hul igennem? – tal og syng med autoritet!

Kan du tale eller synge med autoritet? Når du ud over kanten med din stemme?

I denne workshop kommer vi hele vejen rundt om den menneskelige stemme og dens muligheder og udfordringer. Vi arbejder med sangerkrop, holdning, autoritet, lukke, retning, vejrtrækning, auditiv analyse og køn, og kigger på de knapper vi kan skrue på, så din stemme fungerer bedst muligt i forhold til omstændighederne. Det bliver sjovt, det bliver udfordrende og det bliver brugbart.

Dorte Sehested er uddannet musikpædagog fra Syddansk Musikkonservatorium i 2003 med speciale i stemmedannelse. Undervejs har hun læst halvandet års stemmeteori hos Anne Rosing og et semester hos læge Jørgen Paulsen fra Det kgl. Teater på DKDM i København.

Efter færdiggjort uddannelse har hun taget kurser dels i Estill-modellen (Basiskursus I og II samt Belting) og hos Anne Rosing-Schow i VoiceEmbodiment. Igennem sin uddannelse har hun desuden modtaget undervisning efter Catrine Sadolins system, Komplet Sangteknik.

Fra 2003 har Dorte været ansat som timelærer ved Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. Undervisningen har fokus på den tekniske side af sang. Altså: hvordan sikrer vi, at du som sanger ikke bliver begrænset, fordi der er nogle sangtekniske ting, du ikke har styr på? Og hvordan får vi forankret din stemme i din krop?

Dorte Sehested har desuden undervist på og for:

  • Rytmisk Musikkonservatorium
  • Dansk Skuespillerforbund
  • Ishøj MGK
  • Guldborgsund MGK
  • Esbjerg MGK
  • Diverse musik- og højskoler
  • Samt privatundervisning

I 2002 arbejdede Dorte som voice-coach på kortfilmen Celestial Night af Michael Madsen. I 2005 var hun vejleder for specialestuderende på musikvidenskab på Aalborg UniversitetsCenter.

I efteråret 2012 udkom bogen “Stemmen som instrument” på Edition Wilhelm Hansen i Danmark. Den udkom i USA i 2017 hos Pacific Voice San Francisco og kan købes via Amazon.

Hun har været speaker på COST 2103, Advanced voice function assessment in Europe flere gange og var dels speaker på og dels medlem af lokalbestyrelsen for World Voice Consortium Congress 2017, som blev afholdt i København i december 2017. Se mere på wvcc.org.

http://huligennem.dk